Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Čtyři sestry: Svěží gastronomie s mezinárodním nádechem

Už osm let existuje nedaleko chrámu svaté Barbory v Kutné Hoře Restaurace Čtyři sestry. Její název není náhodný, provozují ji totiž manželé Miroslav a Miroslava Kopčikovi, kterým pomáhají jejich čtyři dcery Kristýna, Dominika, Klára a Nela. A do města přinesli gastronomický svěží vítr. „Dbáme na čerstvost a sezónnost, baví nás osvěžovat staročeskou tradici,“ usmívají se manželé.

Jakými cestami v roce 2017 vznikla Restaurace Čtyři sestry?

Jsme rodinou, která ráda vaří, máme tím pádem k jídlu kladný vztah. Navíc tatínek vystudoval obor kuchař-číšník, dokonce s maturitou. Už nějakou dobu jsme proto měli v hlavách myšlenku na rodinnou restauraci. Když se potom uvolnil odpovídající prostor, řekli jsme si, že jdeme do toho.

Dá se říci, že se sešel nápad s možností jeho realizace?

Přesně tak. Měli jsme navíc pocit, že díky našim bohatým zkušenostem z různých gastronomických podniků můžeme nabídnout něco, kde se dobře nají celá rodina. Viděli jsme tu potenciál. To ostatně potvrdil i herec Lukáš Hejlík v jeho Gastromapě, když napsal, že se u nás výborně najedí opravdu všichni. Tedy i vegetariáni, vegani a lidé s bezlepkovou či jinou dietou.

V čem je tedy vaše kuchyně jiná oproti ostatním?

Naše síla je v tom, že každý den máme úplně jiné menu. Hodně pracujeme se sezónními surovinami, nakupujeme je každý den, aby byly co nejčerstvější. Máme v nabídce českou kuchyni, ale pojatou moderně, s mezinárodním oživením, což přináší svěží nádech. Rádi vaříme také podle zahraničních kuchyní. Navíc nám nejde jen o jídlo, ale o celé prostředí, to znamená květinová výzdoba či příjemná hudba. Chceme, aby si zákazník návštěvou u nás odnesl celkově příjemný zážitek.

Nabízíte také možnosti svateb, firemních akcí či večírků. Na co se mohou případní zájemci těšit?

V první řadě musíme zmínit, že dokážeme catering zprostředkovat i externě. Je to pro nás velmi atraktivní, protože díky tomu můžeme vystoupit ze stereotypu restaurace. Proto se každý rok účastníme minimálně jednoho food festivalu. Pokud jde o svatby, dokážeme připravit i ty velké, klidně přes stovku hostů. Spolupracujeme v tomto směru i s různými dekoračními agenturami, což mohou všichni vidět na našich stránkách či sociálních sítích. Máme rádi výzvy, proto pokud má kdokoliv v tomto směru zajímavý nápad, ale není si jistý jeho realizací, ať se nám určitě ozve. Naší fantazii se meze nekladou, jsme nesmírně flexibilní.

I pokud jde o svatební menu?

Ano. Třeba nedávno jsme tu měli svatbu, kdy jsme k obědu pro část hostů připravili tradiční svíčkovou, vedle toho ale také i veganskou svíčkovou a pro další část hostů, která chtěla něco odlehčeného, chutnou rybičku se zeleninou. Opravdu připravíme svatbu podle představ klienta.

Plánujete do budoucna další rozšíření nabídky?

V první řadě nechceme usnout na vavřínech a dál hodláme zdokonalovat chod restaurace. V Kutné Hoře roste gastronomická scéna a nás těší, že se v ní udržujeme na předních příčkách. Je pro nás výzvou si udržet klientelu v moderním prostředí. Značka Čtyři sestry ale už má nějaký příběh a my bychom ji chtěli dál i více prodávat.

Foto: Archiv Restaurace Čtyři sestry

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *