O Rodinné farmě Jirásek jste si mohli přečíst už v předchozím článku. Stačili jsme probrat to, kterak rodina Jiráskova přesídlila z města do Litohošti, kde má kořeny a začala s chovem ovcí a krav. Od prodeje hovězích balíčků vedla cesta k otevření řeznictví v „rotundě“ na pelhřimovských Příkopech. Dnes se podíváme, kam se ubírala podnikatelská cesta Rodinné farmy Jirásek po přesídlení z „rotundy“ na pelhřimovské Karlovo náměstí. Ve vyprávění opět pokračuje majitel a jednatel Jakub Jirásek.
Nemáte čas číst? Poslechněte si článek v audio verzi.
Kdy jste začali přemýšlet o tom, že byste se z „rotundy“ přestěhovali?
Na jaře roku 2020 jsme začali plánovat nové prostory na Karlově náměstí, kde jsme počítali s tím, že kromě prodejny masa a uzenin otevřeme i jídelnu.
Řeznická jídelna byla v Pelhřimově novinkou. Kdy jste otvírali?
Provozovnu společně s jídelnou jsme otvírali v roce 2021, v tu nejhorší možnou dobu za přísných covidových opatření. Takže se zákazníci u nás nemohli posadit a sníst si jídlo z talíře, ale odcházeli pouze s pokrmy v krabičkách. Byla to nelehká doba pro zaměstnavatele, zaměstnance i zákazníky. Ale jsem rád, že i přes nelehký start se nám podařilo jídelnu udržet, a že jsou s jídlem, které připravujeme, lidé spokojeni.
V čem podle vás tkví spokojenost strávníka?
Hlavně v tom, že si u nás může dát poctivé jídlo za férovou cenu. Stejně tak jako si zakládáme na tom, že vyrábíme kvalitní uzeniny, nehodláme laťku snižovat ani u jídel, která vaříme. Děláme si sami i pět variací knedlíků – houskový, bramborový, špekový, karlovarský a sladký alpský plněný povidly. Pečeme si vlastní housky na hamburgery a máme i svůj recept na vynikající tatarskou omáčku. Takže víme, že zákazníkovi podáváme dobré věci ve všech směrech.



Nabízíte také rozvoz jídel po Pelhřimově zdarma. Kolik obědů z jídelny takto denně doručíte až ke dveřím?
Tak padesát až šedesát jídel denně. Jídla na rozvoz si objednávají především firmy, ale vozíme i domů. Mezi jednotlivci jsou nejčastějšími klienty rozvozu senioři. A když už jim vezeme oběd, není problém, aby si k němu doobjednali maso či uzeniny nebo čerstvé pečivo od místních pekařů, které si u nás na prodejně lidé také mohou koupit.
Zajišťujete také stravování pro společnost Edscha Automotive v Kamenici nad Lipou…
Ano. Tam máme takové detašované pracoviště – kantýnu s personálem, do které denně dovážíme z pelhřimovské jídelny pro zaměstnance kamenické firmy poctivých dvě stě padesát obědů.
Velkou letošní novinkou je otevření vaší druhé provozovny, a to v Penny Marketu v Pelhřimově Na Pražské…
Je to tak. Od letošního března jsme se nastěhovali do uvolněných prostor masny v Penny Na Pražské. Zákazníci si tuto naši expanzi velmi pochvalují, protože se tam lépe parkuje a obyvatelé sídliště to tam mají podstatě blíž než na Karlovo náměstí.


Zmínil jste, že si ve vašich prodejnách lidé mohou koupit i pečivo od pekařů…
Nabízíme pečivo od Pekařství Velíšek z Kamenice nad Lipou a od pelhřimovského Pekařství Sankot. Sankotovi nám také dodávají vynikající veky na chlebíčky, které děláme. Pelhřimovská pekárna Adélka nás zásobuje strouhankou, ve které obalujeme nezanedbatelné množství řízků a přidáváme ji do pečené sekané. A výhradně v naší provozovně v Penny Marketu si nově zákazníci mohou zakoupit i zákusky z rodinné cukrárny ve Vyskytné. Takže pokud dostanete chuť na vynikající větrník, likérovou špičku či punčový řez, neváhejte zajít k nám do masny. Jsem rád, že se nám daří navazovat spolupráci s kolegy z jiných místních potravinářských oborů, kteří si stejně jako my zakládají na poctivosti a kvalitě svých výrobků. Myslím, že taková spolupráce je dnes velmi potřeba.
Kolik zaměstnanců se podílí na chodu všech provozoven a jídelny Rodinné farmy Jirásek?
Zaměstnáváme kolem třiceti lidí. Myslím, že jsme dobrý kolektiv, který se práce nebojí a umí táhnout za jeden provaz. Tímto bych chtěl všem našim zaměstnancům ze srdce poděkovat za jejich nasazení, bez kterého bychom se neobešli. A hlavně bych chtěl z celé naší party vyzdvihnout moje rodiče, bez kterých bych to prostě nezvládl.
Jaké máte plány do budoucna? Je na dohled otevření nějaké další provozovny?
Není. Myslím, že stávající provozovny včetně pelhřimovské jídelny a kantýny v Kamenici nad Lipou jsou tak akorát. Nejdůležitější pro nás je udržet kvalitu a mít výrobky vždy čerstvé. A od toho nehodláme upustit.
Foto: Archiv Rodinná farma Jirásek
Buďte první! Přidejte komentář